
Sabem de la importància de l’aprenentatge a partir de les activitats motrius físiques i esportives i gaudim d’unes instal·lacions que ens faciliten aquest treball amb el nostre alumnat.
Els alumnes de les nostres escoles aprenen hàbits de vida saludable, relacionats amb una vida activa, lúdica i esportiva adequada. Això inclou tots els aspectes relacionats amb l’activitat física i també amb l’alimentació i la higiene.
Córrer, nedar, ballar o jugar diàriament al jardí de l’Escola tenen el mateix valor que altres aspectes didàctics com les matemàtiques, la gramàtica o les ciències.
Sabem que els hàbits saludables i l’exercici físic contribueixen al creixement dels nostres alumnes i, com demostren molts estudis científics, incrementen l’activitat sinàptica i generen un impacte positiu en el desenvolupament cognitiu, la memòria i el rendiment acadèmic.
Per això, més enllà de les hores setmanals dedicades a l’educació física i a la natació en totes les edats, durant el curs organitzem també mostres de dansa, sortides a la natura, les curses de colors (atletisme i natació) i les olimpíades, entre altres. Totes aquestes activitats formen part de la programació anual i són avaluades.

Joc motor i aprenentatge al taller de Psicomotricitat
A les nostres escoles contínuament cerquem les noves eines i recursos pedagògics que millor s’adapten a les necessitats (canviants) dels infants i de la societat. Però si existeix una necessitat o motivació innata a l’infant i que no canvia al llarg del temps, és la de jugar.

Neuro-educació física: el nostre cervell necessita moviment físic!
Els nostres avantpassats van aprendre a expressar-se a partir del moviment, però és la parla el principal motor que inicià el desenvolupament cognitiu. El nostre entorn ha canviat –en això hi estem tots d’acord– i de la mateixa manera que abans per aconseguir alimentar-se, vestir-se o cobrir una sèrie de necessitats diàries havien de moure’s i fer un exercici físic determinat, ara aquest esforç no ens cal.